الماس صورتی که یکی از انواع الماسهای طبیعی در جهان است در زیر مجموعه الماسهای با رنگ فانتزی قرار میگیرد. این الماس که از باارزشترین و گرانترین مدلهای موجود در دنیاست، بسیار کمیاب نیز هست. الماسهای صورتی همانند الماس شفاف طبیعی دارای درجههای رنگ، خلوص و شفافیت متفاوتی هستند که در تراش دادن و قیمت آن مؤثر است.
ساختار الماس را بشناسید
شاید از این موضوع اطلاعی نداشته باشید اما الماس از کربن خالص تشکیل شده است و همین امر باعث شده تا سختترین ماده طبیعی روی کره زمین باشد. ویژگیهایی همچون درجه سختی بالا و انعکاس فوقالعاده نور توسط آن سبب شده تا این ماده طبیعی از پرطرفدارترینها برای ساخت زیورآلات باشد.
انواع الماس از نظر رنگ و شفافیت
جالب است بدانید که الماس تنها به شکل بیرنگ و شفاف در طبیعت یافت نمیشود و میتوانید آن را در درجههای مختلف پیدا کنید. بالاترین درجه رنگ در الماس، گرید D است که تقریباً هیچ رنگی ندارد. اما مثلاً رنگ درجهی K الماس سفید دارای سایهای زرد رنگ است و الماسهای محدوده S-Z ، به طور کلی زرد یا قهوهای هستند. علاوه بر این، انواع متفاوتی از الماس با رنگهای گوناگون نیز در طبیعت وجود دارند که با رنگهای زرد، قهوهای، شامپاینی، کنیاکی، آبی، سبز، صورتی و مشکی شناخته میشوند. اما در بین آنها الماس صورتی نسبت به سایرین شناخته شدهتر و محبوبتر است.
آشنایی با ویژگیهای الماسهای صورتی
به گفته جواهرشناسان این الماس یکی از عجیبترین، کمیابترین و زیباترین رنگهای الماس طبیعی است. این الماس به دلیل وضوح و کیفیت بسیار بالایی که دارد مورد توجه جواهرسازان در دنیا قرار گرفته است. از نظر بررسی فراوانی الماس صورتی در دنیا باید به این موضوع اشاره کرد که فقط یکی از بین یک میلیون الماس کشف شده در دنیا از نوع الماسهای صورتی است. همین امر باعث شده تا قیمت بسیار بالاتری به نسبت سایر الماسهای گران قیمت داشته باشد.
بررسی علت بوجود آمدن الماسهای صورتی
نظرات مختلفی در مورد علت رنگگیری متفاوت الماس صورتی وجود دارد. اما نظری که کارشناسان بیشتر از همه روی آن اتفاق نظر دارند این است که در فرآیند شکلگیری الماس، فشاری مضاعف بر آن وارد شده و باعث شده تا رنگ آن از سفید و بیرنگ به صورتی تغییر کند.
-
گوشواره نقره “پروانه شو کد 2”
3,400,000 تومان -
گوشواره “عتیق صورتی”
1,500,000 تومان -
گردنبند نقره زنانه “دل تک”
2,800,000 تومان
کجا به دنبال الماسهای صورتی بگردیم؟
برای اولین بار این سنگ گرانبها در معدن Kollur کشور هندوستان پیدا شد. پس از آن در قرون ۱۷ و ۱۸ میلادی الماسهای صورتی در منطقهی Minas Gerais در برزیل کشف و استخراج شدند. اما به صورت کلی اگر مشتاق هستید که این الماس را پیدا کنید، میتوانید در کشورهایی مثل برزیل، روسیه، آفریقای جنوبی، تانزانیا و کانادا و استرالیا به دنبال آن بگردید. بیشترین الماس صورتی جهان در حال حاضر از معدن Argyle در کیمبرلی استرالیا به دست میآید. از ۲۰ میلیون قیراط الماسی که سالانه از این معدن استخراج میشود فقط ۰.۱ درصد آنها صورتی هستند که حتی همین مقدار بسیار اندک هم پس از پولیش کردن بسیار کوچکتر میشوند. به همین دلیل است که الماسهای صورتی نه تنها بسیار کمیاب و نادر هستند، بلکه خریداران این الماسها هم در جهان ثابت و محدود هستند.
انواع الماس صورتی طبیعی
الماسهای صورتی متناسب با تعداد رنگدانههای موجود در آنها با رنگهای متفاوتی در طبیعت یافت میشوند. حال هر چه میزان این ذرات رنگ بیشتر باشد، الماس پررنگتر دیده میشود و به طبع جذابیت و قیمت بالاتری نیز خواهد داشت. این الماسها براساس رنگبندی که دارند با نامهای ته مایهای از صورتی، صورتی بسیار کمرنگ، صورتی کمرنگ، صورتی روشن فانتزی، صورتی فانتزی، صورتی فانتزی زنده، صورتی فانتزی تیره و صورتی فانتزی عمیق شناخته میشود.
ارزش الماس صورتی با رنگ دوم بیشتر میشود
این الماس همانطور که از نامش پیداست به رنگ صورتی در طبیعت یافت میشود اما رنگ دیگری نیز در آن وجود دارد که روی قیمت آن بسیار تاثیرگذار است. در واقع رنگ دوم باعث میشود رنگ الماس صورتی پررنگ و غلیظتر به نظر بیاید. به صورت کلی، رنگ صورتی میتواند تحت تاثیر رنگهای نارنجی، قهوهای، زرشکی و قهوهای خاکستری قرار بگیرد. نکته جالب اینکه اگر در فرآیندهای پرداخت الماسهای صورتی رنگ دوم حذف شود از ارزش آنها کاسته میشود.
الماس صورتی مصنوعی
به دلیل محبوبیت زیادی که این الماس در بین مردم پیدا کرد و بسیار کمیاب و گران بودن، نوع مصنوعی آن به سرعت در آزمایشگاه ساخته شد تا پاسخگوی نیاز بازار باشد. الماسهای ساخته شده در آزمایشگاه ارزش و بهای کمتری نسبت به مدل طبیعی آن دارند و با روش رسوب بخار شیمیایی یا CVD ساخته میشود. روش دیگری که برای ساخت این الماس مصنوعی به کار برده میشود پرتو افکنی است. اما از آنجا که الماسهای بسیار کمی را میتوان از این روش صورتی کرد، حتی رنگ صورتی حاصل از پرتوافکنی نیز کمیاب است.
کاربرد الماسهای صورتی در ساخت زیورآلات
در ابتدا برای به کار بردن الماس صورتی در شاخت زیورآلات باید آن را برش داد و پرداخت کرد. روشهای متفاوتی برای برش این الماس وجود دارد که رایجترین آنها عبارتند از برشهای گرد، پرنسس، زمرد، آشر، مارکیز، رادیانت یا درخشان، بیضی، گلابی، قلبی و کوسنی یا کاشن. برش گرد الماس که آن را به اسم برلیان میشناسیم از دیرباز شکل برش استاندارد این سنگ قیمتی بوده و برای رنگ صورتی الماس نیز زیاد استفاده میشود. این الماس را عموما در رکاب انگشتر قرار میدهند اما به کار رفتن آن در قالب گوشواره و گردنبند نیز زیبایی خاصی به آن زیورآلات میبخشد.
قیمت الماس صورتی
بسته به دو فاکتور اصلی اشباع رنگ و قیراط الماس، که از مهمترین فاکتورهای کیفیت آن هستند، قیمت این الماس متفاوت است. به عبارت بهتر، هر چه رنگ الماسهای صورتی شفافتر و سایههای رنگی موجود در آنها کمتر باشد، قیمت بالاتری خواهند داشت.
گرانترین الماس صورتی دنیا
Graff Pink که در بین 10 الماس گران قیمت دنیا قرار دارد، یکی از نادرترینها است. این الماس با وزن 24.78 قیراطی که دارد در مزایدهای در سال 2010 با قیمت 46 میلیون دلار به فروش رسید. نکتهای که باعث شده تا این الماس چنین قیمت بالایی داشته باشد این است که رنگ این الماس بسیار نادر و کمیاب است به طوری که تنها دو درصد از الماسهای جهان را تشکیل میدهد.
سخن آخر
قیمت بسیار بالای الماس صورتی باعث شده تا خریداران خاص و محدودی در سراسر دنیا داشته باشد و کمتر کسی قادر به خرید آن باشد. اگر به این دسته از موضوعات علاقه مندید پیشنهاد میکنیم در رابطه با سنگ عقیق نیز مطالعه کنید.
-
گوشواره نقره “پرستو های عاشق”
3,500,000 تومان -
گوشواره نقره “همدم”
3,900,000 تومان -
گوشواره نقره “حیران”
2,950,000 تومان
گوشواره نقره “یاد”سنگ اونیکس, مروارید باروک, نقره – عیار ۹۲۵
اینجا کلیک کنیدگوشواره نقره “باروک 4 ضلعی”مروارید باروک, نقره – عیار ۹۲۵اینجا کلیک کنیدگوشواره نقره “آن”برنز با روکش طلا, شِل مرواریداینجا کلیک کنید